چطور می تونم صدای واقعی را پیدا کنم؟
آیا تا به حال اتفاق افتاده است که فیلم ضبط شده از خود را ببینید یا صدای ضبط شده خود را بشنوید؟
البته این روزها با گسترش تلفن های هوشمند و افزایش شبکه های اجتماعی، ممکن است خیلی بیشتر فیلم خود را ببینیم. اما کمتر پیش می آید تا صدای ضبط شده خود را بدون تصویر گوش کنیم. تصویر جذابیت هایی دارد که ممکن است باعث عدم توجه کامل ما به صدایمان شود. و هنگامی که فقط صدای خود را بشنویم متوجه خواهیم شد که کمی با آنچه انتظار داشتیم متفاوت است. اگر می خواهیم از تصور دیگران در مورد صدای خودمان مطلع باشیم، باید صدای واقعی خود را بشنویم . ادراکی که ما از صدای خود داریم با ادارکی که دیگران از صدای ما دارند بسیار متفاوت است. دلیل این تفاوت، تفاوت در نحوه دریافت صدا و همینطور فیلترهای ذهنی است.
صدایی که دیگران از صحبت کردن شما می شنوند مانند صدایی نیست که خودتان می شنوید, چون شما صداها را در استخوان های خود حس می کنید و صدایی که شما خودتان می شنوید انعکاس صدای شما در غار بدنتان است. صدای شما در درون شما طنین انداخته و زنگ می زند. اما یک شنونده تنها آنچه را که به هوا منتقل می شود می شنود و ممکن است آنچه به نظر شما غنا و رنگ صدایتان است در شنیدن او حذف شود و از بین برود. از همه مهمتر صدایی که از شما خارج می شود عملا با صدایی که به طرف شما می آید متفاوت است.
به علت فاصله موجود بین درک درونی ما و شنونده, ضبط کردن و گوش دادن برخی از تمرینات به خیلی از افراد کمک می کند تا گوش عینی داشته باشند. یعنی آنچه در خارج از وجودشان است بشنوند. هر دستگاه ضبط صدایی که دارید آماده کنید و حاضر ثبت و ضبط پیشرفت تدریجی خود باشید. این ثبت پیشرفت تدریجی مدرکی خواهد بود که بدانید از کجا شروع کرده اید و کجا بوده اید و هر از گاهی که به آن مراجعه کنید با ملاحظه ی اینکه کجا بوده اید, انگیزه ی قوی را برای پیشرفت آینده در شما ایجاد خواهد کرد. با این کار پیشرفت خود را به چشم می بینید در ضمن که این کار در شروع آسان ترین راه برای شنیدن و تخمین صدایتان است.
حالا لطفا پاراگراف قبل را با صدای نسبتا بلند بخوانید و صدای خود را ضبط کنید. ضمن خواندن پاراگراف ممکن است متوجه اتفاقاتی بشوید که برای صدایتان می افتد, اگر هم در ابتدا اتفاق نمی افتد بعدا وقتی به انتها نزدیک می شوید رخ می دهد. مدادی آماده کنید و هنگامی که صدای ضبط شده را گوش می دهید با توحه به سوالات زیر, آنچه را که شامل حال شما می شود علامت گذاری نمایید.
آیا در شروع صدایی قوی داشتید و به تدریج تا به انتها برسد ضعیف تر شده و خسته شدید؟
آیا مجبور بودید وسط کار چند بار صدایتان را صاف کنید؟
آیا صدا به نظرتان خیلی آهسته است؟
آیا به نظرتان صدا مخصوصا در اواخر جملات بیش از اندازه پایین و خشن است؟
آیا در بعضی از نقاط صدا قطع می شود؟
آیا صدا تو دماغی است؟
آیا صدا یکنواخت است؟
آیا صدا حالت جیغ کشیدن دارد؟
آیا به جز موارد فوق چیز دیگری ملاحظه کردید که باعث ناراحتی شما بشود؟
پیشنهاد ما به شما خواندن مقاله چگونه تو دماغی حرف نزنیم
معمولا مردم به طور احساسی از صدای خود خوششان نمی آید اما نمی توانند از نظر فنی آن را توجیه کنند . نگران نباشید کاری که ما می کنیم و متد های آموزش گویندگی و آموزش صدا سازی که ارائه خواهیم کرد به نتیجه فنی می رسد . به لیست سوالات فوق نگاه کنید و ببینید چند تا علامت گذاری کرده اید . این کار به شما نشان خواهد داد که حالا صدای خود را چگونه می شنوید و اشکالات شما کجا می تواند باشد . این اشکالات می توانند به دلیل الگوهای نادرست تنفسی , کم یا زیاد بودن مخاط , عدم تقویت قدرت و تشدید صدا , جایگاه نادرست حنجره , محدود بودن دامنه ی صدا و موارد متعدد دیگری باشد که به صورت مفصل در بخش های مختلف درباره آن ها صحبت خواهیم کرد و با شناخت و اصلاح این موارد این سوال که صدای واقعی ما کدام است دیگر برایمان پیش نخواهد آمد.
چطور صدای واقعی خودمان را پیدا کنیم؟
صحبت کردن در رابطه با صدای واقعی خودتان چیزی است که گویندگان، صدا پیشگان، خواننده ها، بازیگر ها، افرادی که دیگران را سرگرم می کنند، سخنوران و افراد عمومی همیشه تلاش می کنند تا آن را انجام دهند. در صورتی که شما تا کنون بر روی یک صحنه اجرا داشته باشید و شک کرده باشید که آیا می توانید چیزی که می خواهید را بخوانید، و یا اگر گاهی احساس کرده اید که می توانید صدای خودتان را بهبود بخشید و یا گاهی اگر احساس کرده اید که صدای شما هیچ چیز خاصی ندارد، قطعا شما باید تلاش کنید تا بیشترین توان صدای خودتان را به دست بیاورید و در واقع صدای واقعی خودتان را پیدا کنید. این کار نیاز به زمان بیشتری دارد. و البته قطعا در این مسیر شما نیازمند راهنمایی های مناسب هستید! به عنوان یک گوینده، خواننده، کسی که قرار است یک نمایش را اجرا کند و یا یک سخنور، شما احتمالا می خواهید این فرایند را سریع تر انجام دهید تا بتوانید صدای واقعی خودتان را پیدا کنید و در واقع قدرت خودتان را نشان دهید.
ممکن است در این مسیر به مشکل بخورید اما باید حتما تلاش خودتان را بکنید. در صورتی که شما متن هایتان را خودتان می نویسید، و به صورت عادی استعداد دارید، ممکن است به راحتی تمرین های گویندگی را کنار بگذارید و حس کنید که می توانید خوب کار کنید در حالی که شما تکنیک و انعطاف و حتی اعتماد به نفس کافی برای گویندگی را ندارید. و در نتیجه، در این مسیر شما استعداد و پتانسیل واقعی خودتان را از بین می برید! ممکن است شما هیچ مشکلی در اجرای قوی در تمرین ها نداشته باشید اما وقتی که قرار است پشت میکروفن اجرای خوبی داشته باشید، انگار به کلی توانایی های خودتان را از دست می دهید! یافتن اعتماد به نفس برای خواندن در مقابل دیگران، نیازمند تلاش، نظم و استفاده از تکنیک های درست می باشد که در قسمت زیر آن ها را بررسی می کنیم.
1- ساز خودتان را بشناسید
این یعنی که شما باید صدای خودتان، بدن خودتان، احساسات و نحوه استفاده از آن ها را به خوبی بشناسید تا بتوانید از تمام منابع خودتان استفاده کنید! زمانی که شما تکنیک کافی ندارید، صدای شما نمی تواند خیلی پیش برود- قطعا وقتی که بیشتر از تمام لحظات به صدای خودتان نیاز دارید، شما را تنها می گذارد. در صورتی که بدن خودتان را نشانسید و بیش از حد روی آن فشار بیاورید، قطعا این کار باعث می شود که کل پتانسیل شما از بین برود. در صورتی که شما احساسات خودتان را نشناسید، قطعا اجرای شما ضعیف خواهد بود.
2- سبک و مشخصه صدای خودتان را بشناسید
گام بعدی در این روند، این است که نسبت به سبک و روش کاری خودتان مطمئن باشید هر کس که سبکی منحصر بفرد خود را داشته بادشد و wnhsبرای بهبود آن تلاش کند دیر یا زود طرفداران و مخاطبان خود را پیدا می کند و ستاره ای از آسمان هنر صداپیشگی خواهد شد .
3- خودتان را بشناسید
یک گوینده و یا یک سخنران که واقعیت وجودی خودش را بشناسد، می تواند نسبت به دیگران متمایز باشد. شما آن ها را به یاد می آورید. به قول معروف هر آن چه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند. در نتیجه شما باید ماهیت درونی خودتان را به خوبی بشناسید تا بتوانید بر روی دیگران تاثیر بگذارید. به همین دلیل یکی از مهم ترین کارها در دنیا این است که خودتان و هدف تان را بشناسید. شما باید به این سوال پاسخ دهید.
چرا به سمت گویندگی آمده اید؟
معمولا این علت چیزی است که در درون شما وجود دارد و حتی گاهی ممکن است شما را به چالش بکشد.
شما برای داشتن اعتماد به نفس کافی باید دانش و نظم کاری داشته باشید تا بتوانید به این ویژگی ها دسترسی پیدا کنید- این ویژگی ها شامل داشتن یک صدای قوی و یا ارائه یک پیام و یا یک برند خاص می باشد- این کار باعث می شود که شما بتوانید قدرت و پیام صدای خودتان را به دیگران عرضه کنید.
وقتی که شما به عنوان یک گوینده اجرا می کنید، آیا بخشی از شما برای کودک درون شما اجرا می کند که فقدان هایی در گذشته داشته ؟
یا برای آن بخشی که شکست های عاطفی داشته است؟
آیا شما می توانید تمام خودتان را به هدفی اختصاص دهید که باعث انگیزه دادن به دیگران شود تا بتوانند مسیر خودشان را پیدا کنند؟
شما باید کاری کنید که گویندگی و صدای شما از شما بزرگتر باشد و باعث انگیزه یافتن دیگران شود تا بتوانید به این صورت، بر روی دیگران تاثیر خوبی ایجاد کنید.
شما هم دنبال صدای واقعی خودتون رفتین؟؟؟
درباره مجموعه هرمس
محمد برات زاده هستم مدیر وبسایت گوینده حرفه بنده گویندگی است و در حال حاضر بصورت تخصصی در بخش گویندگی تیزر تبلیغاتی، رادیویی، تلویزیونی، دوبله و رادیو فعالیت دارم و ...
نوشته های بیشتر از مجموعه هرمس10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود .سپاس
ممنونم از همراهی شما
ممنون بابت راهنمایی های مفیدتون عالیه
خواهش میکنم، خوشحالیم که براتون مفید بوده
مرسی
خواهش میکنم
خیلی ممنون فقط چجوری صدام بهتر میشه؟؟؟؟
خواهش میکنم
باید آموزش ببینید و تمرین مستمر داشته باشید
سلام من استعداد خیلی زیادی تو دوبله دارم چطوری وارد این حرفه بشم ؟
درود بر شما / ابتا می بایست به آموزشگاهی که در اون محل دوبله آموزش داده میشه مراعه کنید و آموز ببینید و در ادامه اگر خوب باشید باهاتون همکار میکنن