5 روش برای جلوگیری از آسیب به تارهای صوتی
جلوگیری از آسیب به تارهای صوتی
چه کسی می خواهد صدای خودش را از دست بدهد و یا بدتر از آن، مجبور به جراحی شود؟
آیا این موضوع همیشه برای همه رخ می دهد و یا این که می توان از آن اجتناب کرد؟
آیا تاکنون به این فکر کرده اید که چطور می توان از مشکلاتی که برای صدای گوینده ها پیش می آید جلوگیری کرد؟
آیا از دست دادن صدا یا مشکلاتی از این قبیل باعث نگرانی شما شده است؟
طبیعی است. بایدهم شما را نگران کند!
به راحتی نمی توان در جاده گویندگی قدم گذاشت و صدای خود را سالم نگاه داشت. در واقع، اجراهای مختلف باعث می شود که صدای شما در طول زمان دچار تخریب شود. معمولا با گوینده هایی ملاقات می کنیم که صدای خودشان را در این میسر تخریب کرده اند و هیچ چیزی اط صدایاولیه خود باقی نذاشته اند! نه از آن رسایی اولیه خبری هست, نه آن زیبایی و شیوایی درست است که این موضوع تا حدی طبیعی و تحت تاثیر کهولت سن است اما این موضوع بیشتر از آن چه که شما فکرش را بکنید رایج می باشد. بیشتر کسانی که تمرین ندیده اند و تکنیک های مناسب را آموزش ندیده اند معمولا با این مشکل رو به رو می شوند و اگر شما قصد احرفه ای شدن در این عرصه را دارید, باید از این مشکلات جلوگیری کنید.
در صورتی که شما نتوانید مراقب صدای خودتان باشید و از تکنیک های مناسب استفاده کنید, این مشکلات اجتناب ناپذیر است و یقینا با آن مواجه خواهید شد. صدای شما یک ساز است که داخل بدن تان قرار دارد و در صورتی که شما به صورت مناسب با بدن و صدای خودتان رفتار نکنید، قطعا دچار مشکل می شوید. همیشه روش هایی وجود دارد که با استفاده از آن می توانید صدای خودتان را حفظ کنید و دچار تنش های معمول این حرفه نشوید و به این منظور، شما باید از تکنیک های مناسب استفاده کنید و سبک زندگی خوبی را برای خود انتخاب کنید.
صدای شما گارانتی ندارد! سازی نیست که بتوانید پس از تخریب آن را بازگردانده و تعویض کنید. تارهای صوتی شما غیر قابل جایگزینی هستند.
شما فقط یک ساز دارید و تنها در صورتی که آن ها را سالم نگاه دارید، می توانید به بهترین شکل از آن استفاده کنید. حرف من این است که شما باید سعی کنید از این مشکلات جلوگیری کنید و سلامت صدای تان، تبدیل به مهم ترین الویت زندگی تان شود . همراه ما باشید تا بدانید که چطور می توانید این کار را انجام دهید.
بیشتر مشکلی که برای گوینده ها وجود دارد, تکنیک های اشتباهی است که آن ها استفاده می کنند و گاهی نیز سبک زندگی، رژیم و یا مراقبت های روزانه آن ها مشکل دارد.
شما می توانید نکات بسیار زیادی را در این زمینه پیدا کنید تا بتوانید صدای خودتان را حفظ کنید اما امروز من می خواهم در رابطه با تکنیک های صوتی و پیش گیری از مشکلات صدا صحت کنیم. من می خواهم به شما موضوعاتی را آموزش بدهم که باعث می شود شما دیگر مشکلات صوتی را تجربه نکنید. البته، اطلاعات بسیار بیشتری در این زمینه وجود دارد اما من سعی کردم که از مهم ترین موارد استفاده کنم تا شما بتوانید به بهترین شکل، این مراقب را انجام دهید.
خب حالا می خواهیم چند مورد از مشکلات صدا و نحوه پیش گیری از آن ها را بررسی کنیم.
تفاوت بین حالت های معمول حنجره با شرایط غیر عادی آن، معمولا مبتنی بر بافت های درگیر در این مشکلات می باشد. استفاده نامناسب از صدا، مانند استفاده گسترده از صدا در زمان گویندگی ، صحبت کردن، سیگار کشیدن، سرفه کردن، داد زدن و یا استنشاق مواد خورنده و یا حالت های غیر عادی در تارهای صوتی مانند دانه ، تورم و یا پولیپ و کیست های حنجره. نشانه های دانه و کیست های گلو می تواند شامل خشکی صدا، گرفتگی و یا درد شدید در گلو باشد و گاهی شما حس می کنید که خلط در گلوی شما گیر کرده است. جراحی، یکی از روش های غیر بهینه برای رفع این مشکلات می باشد با وجود این که گاهی تنها راه ممکن برای رفع این مشکلات، جراحی می باشد.
متاسفانه در اغلب بیمارانی که دچار مشکلات صوتی می شوند، مشکلات به صورتی هستند که به سختی قابل بازگشت به حالت عادی هستند. بهترین درمان, شناسایی و حذف آن رفتار صوتی می باشد که باعث شکل گیری و به وجود آمدن این بیماری ها شده است. در بسیاری از موارد، یک دوره خلاصه از درمان صوتی مفید می باشد به صورتی که فرد بتواند بهترین تکنیک های صوتی را یاد بگیرد، تکنیک هایی مانند پشتیبانی های مناسب در زمان تنفس برای صحبت کردن و یا حذف کردن فشار زیادی که در زمان مکانیزم های صوتی وجود دارد.
5 روش پیش گیری از مشکلات صوتی
1. از سرفه کردن اجتناب کنید
سرفه کردن باعث می شود که تارهای صوتی شما آسیب ببیند. وقتی که شما دچار عفونت شده اید، بدن شما به صورت عادی سرفه را استفاده می کند تا از این عفونت رها شود. بهترین درمان موجود استفاده از داروهای طبیعی ضد سرفه می باشد . این تنها روش درمانی مناسب برای پیش گیری از سرفه می باشد
2. عدم استفاده از ضربه های حنجره ای
این ضربه های حنجره زمانی صورت می گیرد که تارهای صوتی به یکدیگر در اثر فشار، برخورد می کند. این موضوع باعث می شود که تکنیک های صوتی ضعیفی ایجاد شود. بهترین روش استفاده کردن از حرف «ه» نرم در زمان شروع کلمات می باشد. حتی می توان در میان کلمات نیز از این تکنیک استفاده کرد. این تکنیک یک تکنیک بسیار خوب می باشد که می توانید از آن برای رفع این مشکل استفاده کنید.
3. صدای خودتان را از گلو خارج کنید
صحبت آرام و هوادار با گلو می تواند باعث شکل گیری دانه و یا تورم در گلوی شما شود. شما باید فشار کمتری را روی صدای خودتان ایجاد کنید.
4. بلند صحبت نکنید! شما نباید برای مدت های طولانی بلند صحبت کنید و یا داد بزنید
به اعصاب خود مسلط باشید!
فریاد زدن و بلند صبحت کردن به مدت طولانی باعث می شود که صدای شما خسته شده و در نتیجه این موضوع باعث می شود که صدای شما در زمان آواز خواندن خراب شود. اما زمزمه کردن هم بد است. در صورتی که شما مشکل صدای خودتان را بدانید، بهتر است که از یک درمان گر استفاده کنید . یک مربی صداسازی هم می تواند به شما کمک کند تا بتوانید از تکنیک های مناسب استفاده کنید تا صدای شما به حالت قبلی خودش بازگردد.
5. نحوه داشتن یک صدای سالم
شما باید تلاش کنید صدایی بدون تنش داشته باشید و بهترین راه حل برای رفع این مشکل، یافتن یک مربی صداسازی حرفه ای می باشد که بتواند صدای شما را در سالم ترین حالت نگاه دارد. شما می توانید از کسی کمک بگیرید که روش های جامع را بلد باشد تا به بهترین شکل به شما کمک کند.
درباره مجموعه هرمس
محمد برات زاده هستم مدیر وبسایت گوینده حرفه بنده گویندگی است و در حال حاضر بصورت تخصصی در بخش گویندگی تیزر تبلیغاتی، رادیویی، تلویزیونی، دوبله و رادیو فعالیت دارم و ...
نوشته های بیشتر از مجموعه هرمس
دیدگاهتان را بنویسید