گوینده موشن گرافیک حرفه ای
گوینده موشن گرافیک حرفه ای
سلام!
امیدوارم حال و احوال تون خوب و عالی باشه یکی از سوالاتی که خیلی از شما عزیزان پرسیده بودین، مربوط به گویندگی موشن گرافیک بود. اینکه گویندگی موشن گرافیک چه طوریه و اصلا کسی که میخواد گویندگی این سبک کارها رو انجام بده، باید چه ویژگی هایی داشته باشه… خب! توی این مقاله قصد داریم دقیقا به همه این سوالات جواب بدیم پس با ما همراه باشید.
اگر موافقین اول از همه بیاین بدونیم اصلا موشن گرافیک چی هست؟!
موشن گرافیک چیست؟
احتمالا با شنیدن اسم موشن گرافیک، تصاویر ساده انیمیشنی جلوی چشمتون میاد که حرکت های چندانی ندارن اما به شدت جذاب و تو دل برر هستن! MOTION یا همون موشن به معنای حرکته و خب گرافیک هم که تکلیفش معلومه. پس موشن گرافیک میشه حرکت های گرافیکی که رواقع به انیمیشن های خیلی ساده و ابتدایی گفته میشه که منظور فرد رو به مخاطب برسونه.
توی موشن گرافیک، معمولا گفت و گویی وجود نداره، کارکتر ها فقط حرکتهای چند درجه ای به جهات مختلف دارن، از وسائل زنده، مثل گیاه، انسان و حیوان در اون استفاده نمیشه و همه چی سبک گرافیکی و انیمیشنی داره. میشه گفت یک جورایی نقاشی های ساده متحرک. نقاشی هایی که قضد و هدف اصلی شون، رسوندن منظور به مخاطب البته با ساده ترین شیوه ممکنه. اما الان با توجه به همه گیر شدن شبکه های مجازی و گسترش رسانه به صورت کلی و عامیانه به انیمیشن های دو بعدی تبلیغاتی هم موشن گرافیک گفته میشه .
گویندگی موشن گرافیک چیست؟
همونطور که بالاتر گفتیم، معمولا در موشن گرافیک، مکالمات نداریم و تنها یک شخص واحد متکلم و راوی ماجراست ، شخصی که ما درواقع نمی بینیمش و تنها صدای اون رو میشنویم. در واقع میشه اینطوری گفت که موشن گرافیک عموما یک نقاشی متحرکه که توسط یک نفر صداگذاری شده. اگر مقاله گویندگی نریشن رو خونده باشین، با دانای کل یا راوی یا نریتور آشنایی دارین و در واقع میشه گویندگی موشن گرافیک رو هم، بخشی از گویندگی نریشن به حساب آورد.
چگونه می توان گوینده موشن گرافیک شد؟
طبیعتا طبق همه گویندگی ها، شما باید با بدیهیات و ابتدایی ترین الفبای گویندگی شروع کنین و بعد به ترتیب پیش برید تا برسین به موشن گرافیک، نمیشه از همون ابتدا مستقیم وارد گویندگی موشن گرافیک بشیم بلکه باید از ب بسم الله شروع کرد و قدم به قدم تا آخر پیش بریم. همونطور که اگر شما بخواین آهنگساز بشین، نمیشه از همون اول برگه های نت رو جلوتون بذارین و شروع کنین به نوشتن اول باید الفبای موسیقی رو یاد بگیرین، بعد مرحله مرحله روی سازهای مختلف جلو برین تا بهشون مسلط بشین و پیشرفت کنید. نکته بعدی که به نظرم نیاز نیست خیلی درموردش صحبت کنیم، تمرینه! هممون میدونیم تمرین کردن تا چه اندازه مهمه پس دیگه نیازی نیست که بخوایم مدت ها درموردش توضیح بدیم. گویندگی موشن گرافیک، عموما به صورت آنلاین انجام میشه.
یعنی فایل ویدیویی و متنی که باید گفته بشه رو برای گوینده ارسال میکنن و گوینده با توجه به نیاز ویدیو، با لحن مناسب اون متن رو می خونه. پس اگر میخواین توی حوزه موشن گرافیک وارد بشین، باید اول از همه نشون بدین که از پس اینکار برمیاین. اول با فعالیت توی فضای مجازی، ایجاد و ارائه سابقه کارهایی هرچند کوتاه و… مهم اینه که فعال بودن و توان خودتون رو به کارفرماهای مختلف ثابت کنین تا در نهایت گوینده موشن گرافیک حرفه ای بشین.
تمرین های مربوط به گویندگی موشن گرافیک چیست؟
بیشتر موشن گرافیک های حال حاضر، در حوزه انرژی بخش و شادی آور قرار دارن. یعنی برای گفتن اون ها باید انرژی صداتون بالا باشه و البته بتونین این انرژی رو به مخاطب منتقل کنین. پس باید روی تن و طنین صداتون کار کنین و تمرین های صداسازی رو برای تقویت و نفس گیری انجام بدین تا اون پختگی لازم رو برای صداتون به وجود بیارین.
فقط باید هواستون باشه که این تمرینات رو حتما باید زیر نظر یک مربی حرفه ای و کاربلد انجام بدین و گرنه ممکنه آسیب جدی به حنجرتون وارد کنید و یا حتی صداتون رو از دست بدین. علاوه بر اون سعی کنین متن های کوتاه بخونین و توی همون متن کوتاه تمام توان تون رو به کار بگیرین. یادتون نره موشن گرافیک ها عموما کوتاهن و شما باید در کوتاه ترین زمان ممکن، حسی رو که باید به مخاطب انتقال بدین.
راه بعدی برای تمرین کردن اینه که موشن گرافیک ها رو دانلود کنین، البته از گوینده های معتبر و کاربلد که من بهتون پیشنهاد میکنم گوینده ها و افراد با تجربه در این زمینه رو برای یادگیری انتخاب کنید و از اطریق این لینک میتونید نمونه کارهای انجام شده توسط محمد برات زاده رو ببنید و اون ها رو بارها و بارها گوش بدین تا لحن و طنین خواننده رو تحلیل کنین.
ببینید صداش کجاها بالا و پایین داره، کلمات رو چه جوری بیان میکنه، چه جوری بهشون حس میبخشه و الی آخر… بعدش سعی کنین باهاش هم خوانی کنین و بعد از هم خوانی، صدای موشن گرافیک رو قطع و به جای گوینده صحبت کنین. این تمرین ها در ابتدای کار خیلی سخته ولی مطمئن باشین به مرور اصطلاحا دستتون راه می افته و فرآیند پیشرفت رو کاملا توی وجودتون حس میکنین.
درضمن! ضبط و تحلیل صداتون رو فراموش نکنین.
در گویندگی موشن گرافیک، شما باید بتونین صدا و احساساتی که صداتون منتقل میکنن رو با تصویر هماهنگ کنین تا مخاطب بتونه باهاش ارتباط بگیره.
پس حتما مقاله اصول گویندگی و تمرین لحن در گویندگی رو مطالعه کنین تا بتونین روی این قسمت از ویژگی های صداتون کار کنین. bb993a
اونجا کامل تمرین ها و رعایت ها رو خدمتتون توضیح دادیم. این روزها موشن گرافیک خیلی باب شده و اگر شما واقعا از انجام گویندگی، هدف خاصی دارین و میخواین از این طریق به درآمد و شهرت برسین، ازش غافل نمونین و حتما روی اون سرمایه گذاری کنین.
مطمئن باشید با تلاش و پشتکار، حتما موفق میشین. و اما خبر خوب ماجرا دقیقا از همینجا شروع میشه! مجموعه ما یعنی مجموعه گوینده، اولین وب سایت گویندگی رو تاسیس کرده و علاوه بر همه این ها، کلاس های گویندگی هم برگزار میکنه! خبر خوب اصلی اینه که می تونین توی کلاس هامون شرکت کنین، تمام اصول رو از پایه و به شکل حرفه ای یاد بگیرید و وارد دنیای گویندگی بشین و مثل ستاره بدرخشید! از صفر تا صد گویندگی رو به راحتی میتونین توی مجموعه ما یاد بگیرین، به صورت کاملا اصولی و زیر نظر استاد محمد برات زاده که خودشون سالهاست در زمینه گویندگی فعالیت میکنن و تخصصشون گویندگی تبلیغاته و تا امروز برای برندهای زیادی گویندگی کردند.
برای ثبت نام میتونید با این شماره تماس بگیرید: 09023728241
درضمن هرسوال و نظر و پیشنهاد و انتقادی دارین، زیر همین مقاله با ما درمیون بذارین.
خیلی خوشحالیم که ما رو برای همراهی در مسیر موفقیت انتخاب کردین. خدا پشت و پناهتون
درباره مجموعه هرمس
محمد برات زاده هستم مدیر وبسایت گوینده حرفه بنده گویندگی است و در حال حاضر بصورت تخصصی در بخش گویندگی تیزر تبلیغاتی، رادیویی، تلویزیونی، دوبله و رادیو فعالیت دارم و ...
نوشته های بیشتر از مجموعه هرمس
دیدگاهتان را بنویسید