چند توصیه به افراد دچار اختلال صوتی
چند توصیه به افراد دچار اختلال صوتی
اصولا پیشگیری به منظور بدتر نشدن یا بازگشت مجدد یک اختلال صوتی انجام می شود. در مورد اختلالات صوتی نیز پیشگیری، شامل مشخص کردن این موضوع است که چه کسانی در معرض خطر هستند و چه عواملی روی صدای آنها تاثیر می گذارد. در مورد کاربران حرفه ای صوت مانند گویندگان، خوانندگان، بازیگران و چگونه سلامتی صدای خود را حفظ کنند، مد نظر است. توصیه هایی که به بیماران مبتلا به اختلالات پر کاری صوت جهت برگرداندن عملکرد طبیعی صورت داده می شود، اگر نگوییم بیشتر، اما به اندازه راهکار های درمانی مستقیم اهمیت دارند برای اکثر افراد می توان روشی مبتنی بر پرهیز از موارد بد استفاده کردن از صدا و محرک های حنجره بکار گرفت.
از صوت خود بد استفاده نکنید. برای رعایت این توصیه به نکات زیر توجه نمائید:
ـ گلوی خود را به طور عادتی پاک نکنید یا به صرفه کردن عادت نکنید. در عوض برای آرامش گلوی خود می توانید مقداری آب بنوشید، زمزمه کنید و یا خمیازه کنید. از روی عادت به داد و فریاد زدن، هلهله کردن یا جیغ زدن نپردازید. در عوض برای جلب توجه بهتر است از صداهایی استفاده کنید که نیازی به ارتعاش تارهای صوتی ندارند. مثل کف زدند، سوت زنگ و شیپور …
ـ از صحبت کردن ممتد از فواصل زیاد ( که فاصله گوینده و شنونده از یکدیگر زیاد است ) اجتناب کنید. در عوض فاصله خود را با شنونده کم کنید تا نیازی به فریاد زدن نداشته باشید.
ـ از صحبت کردن در مکان های شلوغ مانند مانند مکان هایی با پخش موزیک با صدای بلند محیط های اداری، کلاس های پر سر و صدا و یا سایر مکان های عمومی دیگر، ماشین و اتوبوس ها اجتناب کنید در عوض سر و صداهای موجود در محیط روزانه خودتان را کاهش دهید. اگر مجبورید که برای تعداد زیادی از شنوندگان صحبت کنید، حتما از ابزار های تقویت کننده مناسب صوت مثل میکروفن استفاده کنید.
ـ بلندتر از حدی که برای شما راحت است آواز نخوانید.
ـ به هنگام صحبت جمعی، از عادات بد استفاده کردن صوتی تنش زا ( مثل پاک کردن گلو ، صحبت با صدای بم و … ) اجتناب کنید
ـ در حین برداشتن جسم سنگین ، زیاد صحبت نکنید.
پیشنهاد ما به شما مقاله آب در خدمت گویندگان
با صدایی که بطور یکنواخت بم می باشد، صحبت نکنید. در حین صحبت کردن اجازه ندهید انرژی صوتی شما آنقدر پایین بیاید که صدا ناصاف خشن گردد. در هنگامی که برنامه ریزی می کنید که چه بگوئید، نفس خود را نگه ندارید و از اعمال فشار در شروع صحبت کردن خودداری کنید. با قدرت تنفس ناکافی، از اعمال فشار بر روی آخرین کلمه های خود اجتناب کنید. قسمت فوقانی قفسه سینه، شانه ها، گردن و گلو را به هنگام تنفس یا صحبت کردن سفت نکنید. دندانهایتان را محکم به هم قفل نکنید.
فک یا زبانتان را سفت نکنید. از استفاده ممتد از صداهای غیر مصطلح مانند نجوا کردن، خرخر کردن، جیغ زدن، تقلید از صدای حیوانات و صدای ماشین اجتناب کنید. یک سبک زندگی سالم در محیطی سالم داشته باشید. بدین منظور نکات زیر را رعایت نمائید: از صدای خود بیش از بقیه بدن خود استفاده نکنید. زیرا همین گونه که بدن نیاز به استراحت دارد، صدای شما نیز باید استراحت کند. هنگامی که بیمار هستید یا احساس خستگی می کنید، از صدای خود بیش از حد و با حرارت استفاده نکید. هنگامی که تحت فشار هستید، از صدایتان استفاده نکنید. از تداوم علائم فشار صوتی، گرفتگی، درد گلو یا سوزش قلب و حساسیت غفلت نکنید و به پزشک مراجعه کنید. صوت شما نباید در معرض آلودگی های محیطی بیش از حد و عوامل کاهش دهنده بخار موجود در هوا ( مانند سیگار، بخار های شیمیایی، الکل و هوای خشک ) قرار داشته باشد. هنگام راه رفتن بدن خود را خم نکنید و در وضیعیت هایی قرار نگیرید که حفظ تعادلتان مشکل باشد.
سیگار را ترک کنید یا به طوری جدی تعداد سیگارهایی را که می کشید، کم کنید. از مناطقی که مملو از دود است، دوری کنید. اگر در خانه یا محیط کار شما، محیطی پر از گرد و غبار است، از ماسک استفاده کنید. از هوای بسیار خشک اجتناب کنید. استفاده از موارد مرطوب کننده محیط مایعات مناسب و تهویه هوا، تاثیر مثبتی بر صدا و مسیرهای تنفسی افراد آسیب پذیر دارد. خوردن غذاهای داغ و پر ادویه اثر مخرب دارد و باید از آنها اجتناب کرد. از صحبت کردن زیاد با تلفن خودداری کنید. توصیه هایی به استفاده کنندگان از صوت حرفه های ( مانند خوانندگان ، هنرپیشه گان و … ) بهتر است این افراد در طول پرواز، مقدار زیادی آب یا چای کمرنگ به صورت جرعه جرعه مصرف کنند.
همچنین نوشیدن آب گرم با مقدار اندکی لیمو یا عسل، مناسب به نظر می رسد. استفاده از قرص های جویدنی حاوی گلسیرین در مرطوب نگه داشتن دهان موثرند زیرا جریان بزاق را تحریک می کنند. اگر نوشیدنی های گرم مصرف می کنید، استنشاق بخار آن مفید است. رطوبت انباشته شده به صورت بخار می تواند به مرطوب کردن دستگاه تنفسی فوقانی خشک شده کمک می کند. از سفر کردن در حال سرماخوردگی باید اجتناب کنید از مصرف آنتی هیستامینها باید اجتناب کنید و یا حتی المقدور آنها را با نوشیدن مایعات زیاد میل کنید زیرا این داروها مخاط را خشک می کنند. اسپری های استنشاقی کورتیکواستروئیدها، گاهی اوقات برای خشونت صدا مفید می باشد. DHEA ( داروهای هورمنی حاوی هورمن های مردانه ) به طور ویژه ای می توانند باعث بروز برخی صفات مردانه شود. لذا باعث خراب شدن صدای خانم ها می شود. از زمان های خیلی دور، برای مواردی همچون التهاب حلق و حنجره ( مثلا سرماخوردگی ها ) غرغره کردن توصیه می شود.
درباره مجموعه هرمس
محمد برات زاده هستم مدیر وبسایت گوینده حرفه بنده گویندگی است و در حال حاضر بصورت تخصصی در بخش گویندگی تیزر تبلیغاتی، رادیویی، تلویزیونی، دوبله و رادیو فعالیت دارم و ...
نوشته های بیشتر از مجموعه هرمس6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی بود
زنده باشین
Very nice article. I absolutely appreciate this website. Keep it up! Carilyn Gaby Yaya
thank you
سلام
ممنون از شما
1. دوره های گویندگی شما آنلاین هم هست یا فقط حضوری و اگه آنلاین هم هست از کجا باید ثبت نام کرد ؟
2. مورد دوم اینکه من خیلی همیشه داد میزنم و بلند صحبت میکنم و عملا همه من رو به خصیصه بلند صحبت کردن میشناسن آیا به تار های صوتیم آسیب رسوندم ؟ چون میخوام گویندگی رو آغاز کنم میترسم که نتونم و اینکه اگر آسیبی به حنجره من رسیده باشه قابل ترمیمه به مرور زمان یا نیاز به عمل داره ؟
درود بر شما / کلاسهای گویندگی ما حضوری هستن و اگر خواستین میتونین تماس بگیرین و اطلاعات کامل رو خدمتون عرض کنیم . 09023728241